Webbhotell, hosting och domännamn

Hosting för små eller medelstora lösningar

Oavsett om ni har ett litet eller ett större projekt så kan vi hjälpa till med att ordna webbhotell, hosting och domännamn. Vi utgår alltid ifrån era behov och önskemål och föreslår en lösning som passar just ert projekt.

Vid större projekt som har mer krav på serverkapacitet och hosting kan vi assistera i optimeringen av detta. Vi erbjuder speciallösningar som att sätta upp exempelvis Cloud storage eller CDN för att snabba upp hemsidor och förebygga flaskhalsar.

Webbhotell – er plats på nätet

För att kunna ha innehåll på nätet via t.ex. en domän behövs en fysisk plats, en server, där allt innehåll hämtas ifrån. Detta kallas webbhotell och är i praktiken oftast flera datorer som ger utrymme för att klara av kapacitet och tillgänglighet för att eran sajt ska synas utåt.

Kostnadseffektiva lösningar

Beroende på projektomfång erbjuder vi kostnadseffektiva webbhotellslösningar från tredjepart. Dessa lösningar passar projekt med mindre besökstrafik till sajten.

~

SSL-certifikat (säker anslutning med https)

Google skrev i ett pressmeddelande år 2016 att hemsidor utan SSL-certifiering kommer att flaggas som osäkra hemsidor från januari år 2017. Vi ser till att hemsidan har ett SSL-certifikat för ett mer seriöst intryck utifrån en säkerhetsaspekt.

Speciallösningar (kommande)

Vi kommer i framtiden att erbjuda speciallösningar av hosting via Google Compute Engine för de som ställer höga krav på prestanda och skalbarhet.

Domännamn – för att känna igen er

Istället för att knappa in en IP-adress för att komma åt en webbplats är det lättare att skriva in (och komma ihåg) ett domännamn. Lättare att komma ihåg www.google.com än 172.217.6.227.

Registrering av domännamn

Vi hjälper er att kontrollera tillgängligheten och att registrera domännamn. Ibland gör detta i samband med registrering av webbhotell.

Ompekning av flera domäner

Har ni flera domännamn som ska pekas om till ett domännamn? Vi kan hjälpa er med ompekning så det sköts korrekt.

Domäntjänster

Behöver ni hjälp med att hantera domännamn? Kanske flytta flera domännamn från olika ställen till ett för att få kontroll och sänka kostnaderna? Vi kan hjälpa er med övriga domäntjänster.

Låt inte besökarna få vänta…

För projekt som har många besökare krävs det lösningar som kan ta höjd för rusningstider för att inte tappa potentiella kunder. Beroende på situation så finns det en mängd med åtgärder inom hosting. Det är oftast väldigt skalbart, upp och ner, gällande kapacitet och även kostnaden för tjänsterna. Några av dem vanligaste lösningarna vi erbjuder är följande:

%

Laddar...

“Rätt” serverprestanda

Det finns en mängd med olika specifikationer en server kan ha. En server med begränsad processorkraft i kombination med långsamma hårddiskar kan skapa problem på en hemsida, även för mindre sajter med mindre trafik. Detta kan i sin tur skada t.ex. sökträffarna i Google. 

Cloud storage

Några enskilt tunga filer på en hemsida kan slöa ner sajten avsevärt. Ni kanske har en katalog, en video eller annat stort som besökaren uppmanas ladda ner? Då är det bra att placera dessa filer på en separat server, dvs. använda Cloud storage för webbplatser. 

CDN (Content Delivery Network)

Vill man skala upp “Cloud storage” för större projekt är CDN ett alternativ. Ni kanske har en populär webbshop med många mediefiler, t.ex bilder och videos? Med ett CDN hämtas mediefiler på en separat server som finns beroende på var besökaren befinner sig.